Integraatiot Shopifyhin
Shopify voidaan käytännössä katsoen integroida oikeastaan minkä tahansa modernin järjestelmän kanssa.

Integraatiot eri kassajärjestelmiin tai Shopify POS-kassajärjestelmän käyttöönottaminen.

Taloudenhallinnan ohjelmistojen integraatioiden osalta Shopifyhin löytyy paljon valmiita ratkaisuja.

Jos yritykselläsi on käytössä ERP-ohjelmisto, integroidaan Shopify siihen.

Varsinkin B2B- ja D2C-liiketoiminnassa tuotetiedonhallinta on monesti välttämättömyys. Shopify voidaan integroida eri PIM-järjestelmiin.
Mitä integraation tekeminen Shopifyhin maksaa?
Hinta riippuu täysin siitä, mihin järjestelmään ollaan Shopifyta integroimassa.
- Shopify App Storesta löytyvä applikaatio/konnektori, hinta lähtökohtaisesti 0 euroa.
- Taloudenhallintaohjelmisto NetVisor, valmisintegraatiolla tehtynä hinta on luokkaa 1.000 - 2.000 euroa (alv. 0%) riippuen integraation laajuudesta.
- Kokonaan kustomoitu integraatio, hintaluokka pyörii 10.000 eur (alv. 0%) paikkeilla.
Shopify tarjoaa monipuoliset integraatiomahdollisuudet
- Sovelluskaupan integraatiot
- API-integraatiot
- Zapier ja muut automaatiotyökalut
- Omnichannel-myynti
- Headless Commerce ja Shopify Hydrogen
Shopify App Store sisältää tuhansia sovelluksia, joilla voit laajentaa ja tehostaa verkkokauppasi toimintoja. Integraatioita on esimerkiksi:
- Maksupalvelut (Paytrail, Klarna, Stripe, PayPal)
- Markkinointi (Mailchimp, Klaviyo, Facebook & Google Ads)
- Toimitus ja logistiikka (Posti, Shipit, DHL, FedEx)
- Asiakaspalvelu (Gorgias, Zendesk, Tidio)

Shopify tarjoaa kehittyneet API-rajapinnat (GraphQL ja REST API), joiden avulla kehittäjät voivat luoda mukautettuja integraatioita.
- ERP-järjestelmät (esim. NetSuite, Odoo, SAP)
- PIM-järjestelmiin (esim. Adeona)
- CRM-järjestelmiin (esim. Salesforce)
- GraphQL tarjoaa tehokkuutta ja joustavuutta
- REST API on hyvä valinta perinteisempiin ja yksinkertaisempiin integraatioihin

Zapierin ja Make.comin avulla voi yhdistää Shopify muihin palveluihin ilman koodausta. Esimerkiksi:
- Uuden tilauksen tiedot voidaan siirtää Google Sheetsiin esimerkiksi ostotilausta varten
- Yrityksen sisällä voi Slack-kanavalle tulla viesti uudesta tilauksesta.
- Kun tuotekuvaus päivittyy Shopify-kaupassasi, Zapier voi automaattisesti siirtää nämä muutokset esimerkiksi Amazonin tai eBayn tuotesivuille.
- Kun tuotteen varastosaldo laskee tietyn rajan alle Shopifyssä, Zapier voi lähettää viestin Slackiin, joka ilmoittaa varaston olevan vähissä tai loppuvan pian.

Shopify integroituu useisiin myyntikanaviin, kuten:
- Sosiaalinen media (Instagram, Facebook, TikTok)
- Marketplaces (Amazon, eBay, Zalando)
- Fyysiset myymälät (Shopify POS-integraatio kassajärjestelmiin).
- Shopify POS (Point of Sale) on Shopifyn tarjoama järjestelmä, joka mahdollistaa fyysisten myymälöiden ja pop-up-kauppojen yhdistämisen Shopifyn verkkokauppaan. Sen avulla voi hallita myyntiä, inventaariota ja asiakastietoja sujuvasti, riippumatta siitä, onko asiakas ostamassa verkossa vai myymälässä.

Shopify tukee headless commerce -ratkaisuja, jolloin se voidaan yhdistää räätälöityihin frontend-sovelluksiin API:en kautta.
- Hydrogen- ja Oxygen-teknologiat mahdollistavat täysin räätälöidyt verkkokauppakokemukset.
- Hydrogen käyttää Shopify Storefront API:a, joka tarjoaa pääsyn kaikkiin tärkeisiin vewrkkokauppatietoihin, kuten tuotteisiin, asiakkaisiin, varastoihin ja tilauksiin. Tämä mahdollistaa dynaamiset ja henkilökohtaiset ostokokemukset
- Oxygen tarjoaa verkkosivustojen ylläpidon ja se on suunniteltu erityisesti Shopify-verkkosivustoille ja Hydrogen-implementaatioille, jolloin verkkosivustot latautuvat nopeasti ja tarjoavat sujuvan käyttökokemuksen.

Miksi vaihtaa Woocommercesta Shopifyhin?
Ei teknistä säätämistä
Onko yrityksenne ydinosaamista palvelimen kuormituksen seuraaminen tai load balancerien käytöstä huolehtiminen sesonkímyynnin aikana? Paljonko olette käyttäneet aikaa ja rahaa Woocommercen päivittämiseen? Paljonko on ollut teknisiä huolia ja murheita?
Shopifyssa ei ole teknistä säätämistä. Palvelu on aina ylhäällä eikä sivustolla ole kävijämäärärajoitteita. Päivityksetkin hoituvat automaattisesti.
Blogialusta on tehty blogeja varten
Woocommerce on Wordpress-blogialustan liitännäinen. Wordpressiä ei ole tehty verkkokauppaa varten ja tämän takia Woocommercen käyttölogiikassa ja osassa sen toimintoja on paljon kehittämisen varaa.
Shopify on tehty verkkokaupaksi ja sitä se on nyt ja myös tulevaisuudessa.
Järjestelmän kokonastoimivuus
Wordpress ja sen liitänmäinen Woocommerce edustavat aatteellista yhdistystä, jossa ei ole yhtä kehittäjätahoia, joka valvoisi kokonaisjärjestelmän toimivuutta. Kuka tahansa voi tuunata mitä tahansa ja kehittää lisäosia ilman "kattojärjestön" turvatarkastuksia tai kehitysprotokollaa.
Shopify on Kanadalainen pörssiyhtiö, jonka tavoitteena on palvella nykyisiä noin 5 miljoonaa asiakastaan mahdollisimman hyvin. Shopifylla on mm. noin 70 kohtainen tarkastuslista erillisten applikaatiokehittäjien työn tarkastamista varten.
Muokkaa ja editoi ihan itse
Onko teillä tilanne Woocommercen suhteen se, että oikeastaan mitään muutoksia ei itse osata tai pystytä tekemään? Oletteko kiinni nykyisessä toimittajassanne eikä heidän kehitystaso tai hintalappu enää tyydytä?
Kliksun toteuttamissa Shopify-verkkokaupoissa ei lukita mitään editointiominaisuuksia pois. Yrityksellänne on täysi vapaus muokata ja kokeilla - eikä se edes ole vaikeaa kiitos Shopifyn hyvin helppokäyttöisen live-editorin.
Shopifyn integroiminen - kysymykset ja vastaukset
Miten integroin maksutavat Shopifyyn?
Shopify tukee useita maksutapoja, kuten verkkopankkeja, luottokortteja, PayPalia, Stripea ja monia muita. Maksutapojen integroiminen kuuluu Kliksun perusprojektin hintaan.
Voinko yhdistää Shopify-kauppani muihin myyntikanaviin, kuten Amazon tai Facebook?
Kyllä, Shopify mahdollistaa monikanavaisen myynnin. Kliksu voi integroida verkkokauppasi muihin myyntialustoihin, kuten Amazon, Facebook, Instagram ja eBay, suoraan Shopifyn avulla. Homma hoituu ihan hetkessä.
Miten voin liittää varastonhallintatyökalut Shopifyn kanssa?
Shopifyssa tukee useita varastonhallintatyökaluja ja -sovelluksia. Näitä voidaan liittää Shopifyhin joko suoraan tai kolmannen osapuolen sovellusten avulla.
Voinko integroida Shopify-kauppani sähköpostimarkkinointityökaluihin?
Shopifyhin kuuluu oma sähköpostimarkkikkinointityökalu, jonka avulla kaikki sähköpostiviestit voidaan hoitaa. Mikäli tarve ion kuitenkin käyttää jotain muuta ohjelmistoa, tukee Shopify monia sähköpostimarkkinointityökaluja, kuten Mailchimp, Klaviyo ja Omnisend. Integrointi onnistuu sovelluskaupasta löytyvien työkalujen avulla.
Kuinka voin liittää Shopify-kauppani kirjanpito- tai ERP-järjestelmään?
Monet ERP-ohjemistojen tarjoajat ovat luoneet Shopifyhin valmiin konnektorin, jonka avulla EPR-ohjelmisto voidaan erittäin helposti kytkeä Shopifyhin. Esimerkiksi Microsoft Business Central tarjoaa konnektorin Shopifyhin. Mikäli konnektoria ei ole, voidaan integrointi hoitaa räätälöidysti.
Miten voin yhdistää Shopify-verkkosivuni Google Analyticsiin?
Google Analytics -integraatio on helppoa. Shopify tarjoaa suoran vaihtoehdon asettaa Google Analyticsin seurantakoodin, joka mahdollistaa verkkosivusi kävijäanalytiikan seurannan.
Miten voin liittää Shopify-kauppani kuljetuspalveluihin?
Shopify tukee useita kuljetuspalveluja, kuten Posti, Matkahuolto, UPS, FedEx ja DHL. Kliksu toimittaa verkkokaupan siten, että logistiikkatoimijan palvelut ovat integroituna järjestelmään.
Kuinka voin integroida Shopify-kauppani asiakaspalveluchatin tai chatbotin?
Shopify tukee useita asiakaspalveluchateja ja chatboteja, kuten Tidio, Zendesk ja LiveChat. Nämä voidaan helposti integroida kauppaan asiakaspalvelun parantamiseksi.
Onko mahdollista integroida Shopify-kauppa Shopify POS -järjestelmään?
Kyllä, Shopify POS (Point of Sale) -järjestelmä integroituu suoraan verkkokauppaan ja mahdollistaa fyysisen myynnin hallinnan verkkokaupan kanssa samassa järjestelmässä.
Interventiloi ja integroi - Kliksun avulla onnistut ilman hyperventilointia